Wedden op Tour de France | Het beste Sportsbook - BetCity (2024)

'Parijs is nog ver' en 'de tour wacht op niemand'. Voor wielerliefhebbers zijn dit elk jaar uitspraken die veelvuldig door de huiskamers schallen. De Tour de France leken hebben waarschijnlijk geen idee waar dit over gaat. Daarom een kleine introductie en handige informatie voor de leek én de volger die willen wedden op de Tour de France.

Tour de France in het kort

De Tour de France, oftewel de Ronde van Frankrijk, is de grootste wielerronde ter wereld en absoluut de meest prestigieuze. Twee andere grote rondes zijn de Giro d'Italia en de Vuelta España. 3 weken lang rijden bijna 200 wielrenners in een race door Frankrijk. De Tour de France begint altijd ergens anders, maar eindigt standaard met de laatste etappe op de wereldberoemde Champs-Élysées in Parijs.

Het tour parcours

Het uitgestippelde parcours brengt de renners onderweg langs monumenten, over heuvels en bergen en door het prachtige Franse landschap. Vlakke etappes voor sprinters worden afgewisseld met individuele tijdritten en bergetappes. Per etappe kan het verschil worden gemaakt in de wedstrijd, maar meestal vanaf de tweede week wordt pas duidelijk wie er echt in goede vorm is. Een rit met de finish bergop is vaak omgeven met extra spanning en geeft een goede indicatie of een renner in de race is voor de eindoverwinning.

Truien in de Tour de France

Wielrenners dragen normaal gesproken de kleuren van hun team. Maar in grote wielerrondes zijn er speciale truien voor renners met de minste tijd of de meeste punten in een klassem*nt. De leider in het algemeen klassem*nt draagt bijvoorbeeld de volgende etappe de iconische gele trui. Voor de beste sprinter ligt een groene trui klaar, de beste jongeren een witte trui en voor de leider in het bergklassem*nt een bolletjestrui. Zo zijn de renners goed herkenbaar en is duidelijk dat zij een bepaald klassem*nt aanvoeren.

Op Club BetCity lees je het prijzengeld wat je met deze truien op de Tour de France kunt winnen.

Nederlanders in Tour de France

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Elk jaar hopen we op succes van Nederlanders in de tour. Hoewel wij de afgelopen jaren veel succes in wielrennen hebben gehad, is een eindoverwinning in de Tour de France voorlopig nog te hoog gegrepen. We moeten het doen met één van de beste ploegen in het peloton die onder Nederlandse vlag rijdt. Ook niet slecht.

Wedden op Tour de France

Wielrennen is misschien niet de meest ideale sport om op te wedden. Toch zijn er Tour de France odds die meer dan de moeite waard zijn. Zet bijvoorbeeld in op een uiteindelijke winnaar, wie een bepaalde etappe wint of wie bovenaan eindigt in het jongerenklassem*nt.

Bij een bookmaker of online bookmakers kun je jouw Tour de France voorspellingen prima verzilveren. Voordat je gaat wedden kan het geen kwaad je goed in te lezen voordat de Tour start. Is een renner in vorm en wat presteerde hij in een andere tour.

Favorieten voor de gele trui

Vorig jaar wist Jonas Vingegaard de Tour de France te winnen. Kan hij opnieuw de strijd aan met topfavoriet Tadej Pogocar? Beiden renners zullen ongetwijfeld hoog in het algemeen klassem*nt eindigen en hebben daardoor een lagere quotering. Als je wilt wedden op een wielrenner die niet direct als favoriet aan de start verschijnt dan kun je het lijstje met outsiders bekijken. Het komt regelmatig voor dat outsiders tot in Parijs de gele trui dragen. Wie dacht er bijvoorbeeld in 2018 dat Geraint Thomas de tour zou winnen? Dat was gegarandeerd een leuke odd bij de bookmaker.

Volg de tour live

De meeste etappes en het grootste gedeelte van de tour is live te volgen via televisie of door te live streamen. De Ronde van Frankrijk is in Nederland, mede vanwege de Nederlandse renners, op het open kanaal. Hoewel Nederlanders niet direct favoriet zijn voor de eindzege, winnen er regelmatig Nederlanders etappes. Ook de groene trui is af en toe een prooi voor een Nederlander.

Tour de France weddenschappen bij BetCity

Op de Tour de France wedden wil je natuurlijk doen bij de beste Tour de France bookmakers met de beste odds. Je hebt ook heel veel verschillende wedopties. Je kan inzetten op de winnaar van een eindklassem*nt, maar ook de winnaar van een etappe voorspellen. Ook kan je tijdens een rit live inzetten met actuele quoteringen. Online wedden op Tour de France kan natuurlijk bij BetCity, één van de beste bookmakers van Nederland.

Tour de France start bij BetCity!

Als je Tour de France weddenschappen wilt aangaan, kun je terecht bij BetCity. BetCity is sinds oktober 2021 in het bezit van een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit, dus wedden op de Tour is bij ons veilig en betrouwbaar. Heb je een vraag of een klacht, bijvoorbeeld over live wedden op de Tour de France favorieten? Onze klantenservice is altijd beschikbaar via chat, mail en telefoon.

Meer Wedden op Sport? Het kan allemaal bij BetCity!

Wedden op Sport

Wedden op Wielrennen

Wedden op Voetbal

Wedden op Tennis

Wedden op Formule 1

Wedden op Basketbal

Wedden op Darts

Wedden op Ronde van Vlaanderen

Wedden op Tour de France | Het beste Sportsbook - BetCity (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 6062

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.