Top zes resultaten van Kingspan's 2023 Planet Passionate Duurzaamheidsrapport - NL Kingspan Newsletter Summer 2024 (2024)

1 OESO (2023), The Climate Action Monitor 2023: Providing Information to Monitor Progress Towards Net-Zero, OECD Publishing, Parijs, https://doi.org/10.1787/60e338a2-en.

2 Wereld Economisch Forum, Rapport over wereldwijde risico's 2023.

3 Milieuprogramma van de Verenigde Naties, & Yale Center for Ecosystems + Architecture (2023). Bouwmaterialen en het klimaat: Constructing a New Future.

4 Exclusief biogene emissies. Scope 2 broeikasgasemissies berekend met behulp van marktgebaseerde methodologie.

5 Equivalent aantal PET-flessen in gewicht.

HemKor, ons eerste isolatieproduct op biologische basis, grotendeels gemaakt van hennep

Zon-PV installatie, Vicwest, Stratford, Canada

Top zes resultaten van Kingspan's 2023 Planet Passionate Duurzaamheidsrapport - NL Kingspan Newsletter Summer 2024 (1) Top zes resultaten van Kingspan's 2023 Planet Passionate Duurzaamheidsrapport - NL Kingspan Newsletter Summer 2024 (2) Top zes resultaten van Kingspan's 2023 Planet Passionate Duurzaamheidsrapport - NL Kingspan Newsletter Summer 2024 (3)

Deze Global Newsletter is uitsluitend bestemd voor intern gebruik door medewerkers en mag niet buiten de organisatie worden verspreid.
Copyright © 2024 Kingspan®, Alle rechten voorbehouden.

Top zes resultaten van Kingspan's 2023 Planet Passionate Duurzaamheidsrapport - NL Kingspan Newsletter Summer 2024 (4)

planet passionate

6. In 2023 werden meer dan 80 Planet Passionate Communities projecten uitgevoerd in de hele groep.

Planet Passionate Communities is de filantropische tak van ons Planet Passionate programma, gericht op het creëren van waarde voor de samenleving en de lokale gemeenschappen waarin we actief zijn.

In 2023 ondersteunden collega's van Kingspan wereldwijd meer dan 80 welzijns- en milieu-initiatieven, van schoonmaakacties en het planten van bomen tot educatieve projecten en evenementen om geld in te zamelen.

Ontdek de inspirerende verhalen die onze toewijding aan onze gemeenschappen definiëren in ons nieuwste We Are Planet Passionate magazine.

De reis gaat verder

Nu we het vijfde jaar van ons Planet Passionate programma ingaan, zijn we ongelooflijk trots op wat we als organisatie hebben bereikt sinds het programma in 2020 van start ging.

Het is onvermijdelijk dat we nog veel meer willen en moeten bereiken - vooral in een bedrijf dat snel blijft veranderen, groeien en evolueren. Maar met de niet-aflatende toewijding van onze getalenteerde teams in het hele bedrijf, die sinds 2020 meer dan 300 projecten hebben voltooid om onze groepsbrede doelstellingen te helpen realiseren, blijven we vol vertrouwen en toegewijd aan onze Planet Passionate-reis.

Om meer hoogtepunten te ontdekken en meer te weten te komen over onze vooruitgang in 2023, lees ons 2023 Planet Passionate rapport.

3. Sinds 2020 is de hoeveelheid afval die we naar stortplaatsen sturen met 33% gedaald.

Onze inspanningen om onze doelstelling van nul bedrijfsafval naar stortplaatsen te halen, zijn gericht op: het verminderen van het afval dat we produceren; het hergebruiken van afval waar dat mogelijk is; en het recyclen van afval waar dat niet opnieuw in onze productieprocessen kan worden gebruikt.

Het is een voortdurende uitdaging om dit doel te bereiken terwijl we als bedrijf snel groeien, maar door prioriteit te geven aan afvalbeheer hebben we belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn er in 2023 24 extra afvalstromen toegevoegd om de afvalscheiding te verbeteren en hebben we ook het huishoudelijk afval (van kantoorgebouwen en andere commerciële/industriële activiteiten) sinds 2020 met 81% verminderd.

Als onderdeel van onze bredere circulariteitsstrategie blijven we werken aan het verhogen van het gebruik van gerecycled PET als grondstof, en sinds 2020 hebben we het equivalent van meer dan 3 miljard PET-flessen gerecycled in onze productieprocessen. 5

In 2023 werden 23 projecten voor het voorkomen van storten van afval in de hele organisatie voltooid - ontdek de hoogtepunten in ons Planet Passionate-rapport voor 2023.

4. We oogsten 57 miljoen liter regenwater in 2023

Klimaatverandering, toenemende verstedelijking en een groeiende bevolkingsdichtheid verergeren de schaarste en het misbruik van kostbare waterbronnen. Als wereldwijde fabrikant erkennen we onze verantwoordelijkheid om onze negatieve impact op de watervoorraden en watergerelateerde ecosystemen in de wereld te verminderen.

We hebben ons als Planet Passionate-doel gesteld om tegen 2030 wereldwijd 100 miljoen liter regenwater op te vangen in onze vestigingen om onze impact op de watervoorraden die we delen met lokale gemeenschappen te verminderen. Tegen het einde van het jaar 2023 waren er in 49 van onze 224 vestigingen (22%) regenwateropvangsystemen geïnstalleerd, waardoor onze totale capaciteit 71ML bedraagt en we in 2023 57 miljoen liter regenwater kunnen opvangen.

Bekijk waterbesparingsprojecten in actie in ons rapport Planet Passionate 2023.

5. In 2023 hebben we 3 producten op de markt gebracht met een lagere koolstofinhoud en hebben we ons eerste isolatieproduct op biologische basis gelanceerd.

Een van de overkoepelende doelen van ons Planet Passionate programma is het verbeteren van de milieuvoordelen van onze belangrijkste producten, terwijl hun hoge prestaties behouden blijven.

Door ons te richten op het terugdringen van de opgenomen koolstof en door snel nieuwe oplossingen op de markt te brengen, hebben we belangrijke vooruitgang geboekt in ons innovatietraject. In 2023 brachten we drie nieuwe producten met een lagere koolstofinhoud op de markt, waaronder QuadCore LEC geïsoleerde panelen, RMG600+ verhoogde vloerpanelen en de Tate Grid LEC structurele plafondoplossing. In 2023 werd ook ons biogebaseerde isolatieproduct HemKor gelanceerd, een belangrijke stap voorwaarts in onze strategie om geavanceerde materiaalwetenschap, biogebaseerde producten en productinnovaties te combineren die de koolstofemissies in gebouwen kunnen verminderen.

Hier zijn de belangrijkste inzichten die je moet weten:

1. Sinds 2020 hebben we onze scope 1 en 2 broeikasgasemissies met 65% verminderd 4

Om ons doel van net-nul productie in 2030 te bereiken, hebben we ons gecommitteerd aan een aantal veranderingen om onze activiteiten koolstofvrij te maken en onze scope 1- en scope 2-emissies te verminderen zonder gebruik te maken van koolstofcompensatie. Door een reeks initiatieven en oplossingen - zoals het implementeren van energie-efficiëntieprojecten in onze vestigingen en het invoeren van een bedrijfsbrede interne koolstofprijs in januari 2023, tot het uitfaseren van het gebruik van blaasmiddelen met een hoog aardopwarmingsvermogen (GWP) - hebben we onze scope 1 en 2 broeikasgasemissies sinds 2020 met 65% verminderd, een prestatie waar we ongelooflijk trots op zijn.

2. Fotovoltaïsche zonne-energiesystemen (PV-systemen) zijn nu geïnstalleerd op bijna de helft van onze eigen locaties.

Omdat we meer zelfvoorzienend willen worden op het gebied van energieopwekking en het gebruik van hernieuwbare energie in onze bedrijfsactiviteiten willen vergroten, hebben we ons als Planet Passionate-doel gesteld om tegen 2030 zon-PV-systemen te installeren op alle locaties die volledig eigendom zijn van de Kingspan Group. Tegen het einde van 2023 waren we verleidelijk dicht bij de helft van het doel, met systemen geïnstalleerd op 49,6% van alle faciliteiten die volledig eigendom zijn van Kingspan. Dit bracht onze totale zonne-energiecapaciteit op 42MW tegen het einde van het jaar en zette ons stevig op koers om ons doel voor 2030 te halen.

Bekijk een momentopname van de energie-efficiëntieprojecten die we in onze wereldwijde vestigingen hebben voltooid in het rapport 2023 Planet Passionate.

Klimaatverandering is een realiteit. Van extreme weersomstandigheden en een stijgende zeespiegel tot aantasting van het milieu, we staan allemaal voor ongekende uitdagingen die een bedreiging vormen voor het milieu, de biodiversiteit en uiteindelijk het welzijn van de mens.

Tegen een complexe achtergrond van aanhoudende humanitaire crises, problemen met de toeleveringsketen en financiële beperkingen is het tempo van de klimaatmaatregelen afgenomen.1 Er is een duidelijke en gevaarlijke kloof tussen de urgentie die door de wetenschappelijke gemeenschap wordt uitgedrukt en het huidige tempo van de beperking van de klimaatverandering. De laatste toezeggingen van de privésector van de G7 wijzen op een stijging van 2,7°C tegen 2050, wat aanzienlijk hoger is dan de doelstelling van het Akkoord van Parijs.2

Op dit cruciale moment moeten we doortastende en beslissende actie ondernemen als we de ergste gevolgen van klimaatverandering willen voorkomen. Aangezien de bouwsector verantwoordelijk is voor maar liefst 37% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (BKG)3 , moet de transformatie van gebouwen in koolstofarme, gezonde omgevingen hoog op de agenda staan om de klimaatverandering te beperken.

Als wereldleider in oplossingen voor de gebouwschil zetten wij ons in om onze bijdrage te leveren aan een rechtvaardige en effectieve overgang naar een netto nul gebouwde omgeving in de toekomst. Via Planet Passionate, ons 10-jarige duurzaamheidsprogramma voor de hele groep, hebben we ambitieuze doelen gesteld - afgestemd op een toekomst van 1,5°C - om onze activiteiten, ons productaanbod en onze toeleveringsketen koolstofarm te maken, waaronder een absolute reductie van 90% in broeikasgasemissies binnen onze activiteiten en een absolute reductie van 42% in scope 3 broeikasgasemissies ten opzichte van een basisjaar 2020. In het huidige landschap is het nakomen van deze beloften belangrijker dan ooit.

Planet Passionate heeft meer te bieden dan emissies

Maar Planet Passionate zijn gaat over meer dan alleen het verminderen van koolstofuitstoot; het gaat uiteindelijk over actie ondernemen die ertoe doet. Daarom bevat het programma ook meetbare energie-, water- en circulariteitsdoelen. Hierdoor is Kingspan wereldwijd verenigd om een impact te hebben op enkele van de grootste uitdagingen waar de hedendaagse maatschappij voor staat: klimaatverandering, circulariteit en bescherming van de natuurlijke wereld.

In 2024 lanceerden we ons vierde jaarlijkse Planet Passionate duurzaamheidsrapport, waarin we de aanzienlijke vooruitgang laten zien die we hebben geboekt ten opzichte van onze klimaatdoelen sinds het basisjaar 2020 en onze lessen op ons pad.

De belangrijkste hoogtepunten van vooruitgang die in 2023 zijn bereikt.

Top zes resultaten van Kingspan's 2023 Planet Passionate Duurzaamheidsrapport

Top zes resultaten van Kingspan's 2023 Planet Passionate Duurzaamheidsrapport - NL Kingspan Newsletter Summer 2024 (2024)
Top Articles
Blue-Chip Ratio 2024: These 16 college football teams can actually win the national championship
College football rankings: USA Today releases post-spring top 50 poll for 2024
Genesis Parsippany
How To Do A Springboard Attack In Wwe 2K22
Free Atm For Emerald Card Near Me
Gunshots, panic and then fury - BBC correspondent's account of Trump shooting
Ncaaf Reference
Strange World Showtimes Near Cmx Downtown At The Gardens 16
Danielle Longet
Craigslist Dog Kennels For Sale
Newgate Honda
Erskine Plus Portal
Moparts Com Forum
Craigslist Edmond Oklahoma
Download Center | Habasit
Tamilrockers Movies 2023 Download
Morristown Daily Record Obituary
Hermitcraft Texture Pack
Decosmo Industrial Auctions
Kcwi Tv Schedule
Conan Exiles Sorcery Guide – How To Learn, Cast & Unlock Spells
Clare Briggs Guzman
Sullivan County Image Mate
Used Safari Condo Alto R1723 For Sale
Azur Lane High Efficiency Combat Logistics Plan
Craigslist Illinois Springfield
Walgreens Bunce Rd
Apartments / Housing For Rent near Lake Placid, FL - craigslist
Craigslist Lake Charles
Craig Woolard Net Worth
1145 Barnett Drive
Skepticalpickle Leak
Uno Fall 2023 Calendar
Desales Field Hockey Schedule
Devargasfuneral
O'reilly's Wrens Georgia
EST to IST Converter - Time Zone Tool
All Things Algebra Unit 3 Homework 2 Answer Key
Kelly Ripa Necklace 2022
Boone County Sheriff 700 Report
Cygenoth
Craigslist Com Panama City Fl
Cnp Tx Venmo
Nail Salon Open On Monday Near Me
Frigidaire Fdsh450Laf Installation Manual
Used Auto Parts in Houston 77013 | LKQ Pick Your Part
Tyrone Dave Chappelle Show Gif
Grandma's Portuguese Sweet Bread Recipe Made from Scratch
Tenichtop
Loss Payee And Lienholder Addresses And Contact Information Updated Daily Free List Bank Of America
Elizabethtown Mesothelioma Legal Question
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 5721

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.